Katja Quensel

15 jaar geleden kwam ik voor het eerst met de yoga in aanraking. Ik was toen vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. Ik weet niet meer hoe, maar tijdens mijn zoektocht naar een passende zwemvereniging (ik was wedstrijdzwemmer) kwam power- en Ashtanga yoga op mijn pad.
Het ging me toentertijd meer om het fysiek bezig zijn.

Yoga liet me vanaf de eerste “ontmoeting” niet meer los. Voor mij is het de Ashtanga yoga geworden, de dynamische vorm, waarbij beweging en adem samen smelten. Ashtanga yoga helpt me mijn rust te vinden juist door bezig te zijn. Wanneer mijn leven weer eens uit balans raakt, vangt mijn practice mij op en laat me zien wat er mankeert en wat echt telt. Na mijn practice ben ik zowel fysisch maar ook mentaal sterker.

Ik  heb twee behoorlijk zware periodes achter de rug waar het erg slecht met me ging. Maar door Ashtanga yoga leerde ik beter naar mijn lichaam luisteren en kreeg ik steeds minder lichamelijke klachten. In 2008 werd onze zoon en in 2012 onze dochter geboren In deze periode wisselde ik tussen easy flow, power yoga, yin yoga maar kwam uiteindelijk weer bij de Ashtanga Yoga terug. Dat bleek mijn passie en iets in me zei dat ik dit voor altijd wilde blijven doen.

Het kostte me nog wel wat tijd om de balans te vinden tussen mijn werk, mijn moederbestaan, partner en huisvrouw. Ik baalde ervan om niet overal 150% te kunnen presteren. Omdat het werk me steeds meer druk en stress opleverde, besloot ik om de Ashtanga Yoga Intensive Training te volgen. Ik wilde naast mijn werk iets hebben wat mij gelukkig maakte. Eerst ging het daarom mijn eigen practice te verdiepen. Onder de leiding van mijn teacher Nick Evans ontdekte ik al gauw dat yoga zo veel meer is dan een fysieke workout. Mijn practice is mijn rustmoment, mijn veilige plek. Op de mat leer ik het leven te accepteren hoe het zich voordoet, ik leer mezelf accepteren maar ook mijn medemensen en ik oordeel niet. Ik ben me bewust ervan dat iedereen wat struggels kan hebben in zijn leven en iedereen een ander bagage met zich meesleept. Ik deel zo graag mijn ervaringen wanneer ik voel dat dit zou kunnen helpen, ook al is het maar voor het moment. Ik kijk er ontzettend naar uit dit gevoel, mijn ervaringen met jou bij Shiva Valley te delen. Iedereen is welkom. En ook tijdens de momenten van twijfel help ik je graag.