Katja Quensel

15 jaar geleden kwam ik voor het eerst met de yoga in aanraking. Ik was toen vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. Ik weet niet meer hoe, maar tijdens mijn zoektocht naar een passende zwemvereniging (ik was wedstrijdzwemmer) kwam power- en Ashtanga yoga op mijn pad.
Het ging me toentertijd meer om het fysiek bezig zijn.

Yoga liet me vanaf de eerste “ontmoeting” niet meer los. Voor mij is het de Ashtanga yoga geworden, de dynamische vorm, waarbij beweging en adem samen smelten. Ashtanga yoga helpt me mijn rust te vinden juist door bezig te zijn. Wanneer mijn leven weer eens uit balans raakt, vangt mijn practice mij op en laat me zien wat er mankeert en wat echt telt. Na mijn practice ben ik zowel fysisch maar ook mentaal sterker.

Mijn practice is mijn rustmoment, mijn veilige plek. Op de mat leer ik het leven te accepteren hoe het zich voordoet, ik leer mezelf accepteren maar ook mijn medemensen en ik oordeel niet. Ik ben me bewust ervan dat iedereen wat struggels kan hebben in zijn leven en iedereen een ander bagage met zich meesleept. Ik deel zo graag mijn ervaringen wanneer ik voel dat dit zou kunnen helpen, ook al is het maar voor het moment. Ik kijk er ontzettend naar uit dit gevoel, mijn ervaringen met jou bij Shiva Valley te delen. Iedereen is welkom. En ook tijdens de momenten van twijfel help ik je graag.