Ashtanga Yoga

Ashtanga Mysore*

De Mysore Style-les is de traditionele vorm van Ashtanga yoga. Op je eigen tempo en het ritme van je ademhaling ga je aan de slag met het beoefenen van de Ashtanga reeks. Je leert de fundamenten van de practice (ujjayi ademhaling – banddha’s – dristhi) en gaat daarmee op reis door je eigen lichaam en geest. De krachtige ujjayi ademhaling is de leidraad, waarbij beweging en ademhaling samen smelten, de energie draagt het lichaam.

Door middel van de practice leer je hoe je lichaam, geest en ziel onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Bij regelmatige beoefening zul je jezelf steeds beter leren kennen en in staat zijn om te luisteren naar je interne processen. Op het begin zul je merken dat je sterker, flexibeler en veerkrachtiger wordt. Meer energie, openheid en helderheid.

De methode geeft elke student de tijd om te oefenen en te onthouden wat hij heeft geleerd voordat de volgende houding wordt aangeleerd. Dit proces kan niet worden gehaast omdat je lichaam en geest tijd nodig hebben om te wennen. Discipline en overgave spelen daarom een belangrijke rol.

Deze les is ook zeer geschikt voor beginners.

Ashtanga is een intelligent yogasysteem dat gebaseerd is op duizenden jaren oude principes en teksten, doorgeven van leraar op leerling.