Ashtanga Yoga

Een dynamische, meditatieve practice, een methode om lichaam en geest in harmonie te brengen.

De krachtige ujjayi ademhaling is de leidraad, waarbij beweging en ademhaling samen smelten, de energie draagt het lichaam. Door de speciale adem en het uitvoeren van de houdingen wordt het bloed verwarmd, waardoor gifstoffen via transpiratie het lichaam verlaten.

Door middel van de practice leer je hoe je lichaam, geest en ziel onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Bij regelmatige beoefening zul je jezelf steeds beter leren kennen en in staat zijn om te luisteren naar je interne processen. Op het begin zal je merken dat je sterker, flexibeler en veerkrachtiger wordt. Meer energie, openheid en helderheid.

Ashtanga Mysore*

De Mysore Style-les is de traditionele vorm van Ashtanga yoga. Je leert hier de échte yoga, dieper kun je niet gaan. Op je eigen tempo en het ritme van je ademhaling ga je aan de slag met het beoefenen van de Ashtanga reeks. Je leert de fundamenten van de practice (ujjayi ademhaling – banddha’s – dristhi) en gaat daarmee op reis door je eigen lichaam en geest. Studenten doen zelfstandig hun practice terwijl ze omringd zijn door de energie van andere studenten in de mysore les.

De methode geeft elke student de tijd om te oefenen en te onthouden wat hij heeft geleerd voordat de volgende houding wordt aangeleerd. Dit proces kan niet worden gehaast omdat je lichaam en geest tijd nodig hebben om te wennen. Discipline en overgave spelen daarom een belangrijke rol.

De docent werkt individueel met elke student en geeft hands-on-adjustments die bedoeld zijn om uitlijning en vorm te corrigeren, maar vooral om de student op therapeutische basis dieper in de houding te helpen.

Ashtanga is een intelligent yogasysteem dat gebaseerd is op duizenden jaren oude principes en teksten, doorgeven van leraar op leerling.