Dorine Verhoeven

Begin 2017 ben ik gestart met yoga. Ik koos voor Ashtanga yoga, heerlijk om te doen. Na een jaar maakte ik tijdens een yoga weekend nader kennis met Yin yoga en dat bleek een schot in de roos! Aangezien ik al een tijdje een burn out had en veel in de yang-modus zat, kon ik wel wat meer yin gebruiken. Vandaar dat ik na dat weekend direct ben overgestapt op wekelijkse Yin- lessen.

Yin yoga heeft mij enorm geholpen om weer meer in contact te komen met mijn lichaam, te voelen waar ruimte is, waar het knelt, hoe ik weer kan ontspannen en wat ik nodig heb. Ik leerde weer luisteren naar mijn lichaam, beter voor mezelf zorgen. En het heeft daarmee ook een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn herstel.

De wens ontstond om deze meditatieve, zachte vorm van yoga verder uit te diepen en dit te kunnen delen met anderen, want wat het mij heeft gebracht (en nog brengt) gun ik anderen ook. Daarom ben ik in 2020 gestart met de 200-uurs Yin Yoga docenten opleiding bij De Yogastudio. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en mag ik als docent bij Shiva Valley aan de slag. Ik hoop je in mijn lessen rust te bieden en van daaruit te vertragen. Zodat je op zoek kunt gaan naar jouw eigen grenzen, om deze vervolgens te respecteren en accepteren, waardoor je dichter bij jezelf komt. Ik ga heel graag sámen met jullie op zoek naar ontspanning en balans!