ASHTANGA YOGA INTRODUCTIE WORKSHOP

Ben je benieuwd wat Ashtanga yoga voor jou kan betekenen?


ASHTANGA IN EEN NOTENDOP.

Ashtanga is een intelligent yogasysteem dat gebaseerd is op duizenden jaren oude principes en teksten, doorgegeven van leraar op leerling. Tijdens de practice leer je hoe je lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Een flexibel en open lijf creëert een flexibele en open geest. Onze monkeymind is soms moeilijk te temmen, daarom is ons lichaam het meest tastbare om mee te werken. Bij regelmatige beoefening zul je merken dat je systeem sterker en veerkrachtiger wordt. Je zult jezelf beter leren kennen op steeds een dieper niveau.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE WORKSHOP?

~Yoga filosofie en wetenschap – Ashtanga Yoga methode – Pranayama/ademhalingstechnieken – Sun Salutations – Meditatieve houdingen – Anatomie – Creëren van een routine –  Luisteren naar je lichaam – Leren ontspannen in Savasana

MYSORE PRACTICE

Op je eigen tempo en het ritme van je ademhaling ga je aan de slag met het beoefenen van de Ashtanga reeks. Je leert de fundamenten van de practice (ujjayi ademhaling – banddha’s – dristhi) en gaat daarmee op reis door je eigen lichaam en geest. De krachtige ujjayi ademhaling is de leidraad, waarbij beweging en ademhaling samen smelten, de energie draagt het lichaam.

De practice van Yoga gaat niet om het eindresultaat maar om de beoefening. Verbinden met jezelf, steeds weer opnieuw. Alles mag er zijn. Jij bepaalt wat jouw intenties zijn voor je yogapractice, op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau.

‘The practice is your teacher’

Je kan hier aan deelnemen wanneer je nog geen ervaring hebt met yoga, maar ook voor de ervaren yogi´s die niet bekend zijn met het ashtanga systeem zijn van harte welkom.

PRAKTISCH

Datum: zaterdag 27 januari 2024

tijdstip: van 09:30 uur tot 12:00 uur

investering: 40 euro p.p.

***Inclusief practice sheet!