Workshops

Voor alle workshops bij Shiva Valley –> scroll down

* i.v.m. de corona-crisis worden alle workshops verzet. De nieuwe datums hiervoor worden nog bekend gemaakt.

Cacao & Yin, open your heart and glow

Ervaar de magie van Cacao en Yin Yoga in een bijzondere, ontspannen bijeenkomst waarbij verbinding met je hart, je lichaam en anderen centraal staat.

CACAO, Chocolate for the soul.
Cacao wordt vanuit de oude culturen van de Inca’s en Maya’s in Zuid- en Midden-Amerika gezien als ‘Food of the Gods’, de heilige boon.
Cacao staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol, het stimuleert je om je hart te openen en het versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.
Tijdens een cacao ceremonie ervaar je de diepe, liefdevolle, hartverwarmende en helende kracht van cacao. Je maakt connectie met je hart, je hartenwensen, en met anderen.

100% pure, rauwe cacao bevat ontzettend veel magnesium. Magnesium laat spanning verdwijnen uit bindweefsel en spieren, met name ook rondom ons hart. Het zorgt ervoor dat we ons lichamelijk en energetisch kunnen ontspannen, ons hart opent en de emoties komen vrij.

YIN YOGA
Bij Yin Yoga blijven we ongeveer 3 tot 5 minuten in zittende en liggende houdingen. Tijdens deze speciale les richten we ons met name op het openen van het hartgebied, en stimuleren we de hart- en pericardmeridiaan.

Kom jij kennis maken met de magie van cacao en yin yoga?

Praktische info:
✨Vrijdag……datum volgt nog
✨ Tijd: 19:00-22:00
✨ Bijdrage: € 32,50
✨ Docent: Lonneke
✨ Aanmelden: nuenen@shivavalley.nl

.

.

Workshop Flexible Mind Steady Breath 

Hoe train je je geest en maak je gebruik van je ademhaling om meer rust, overzicht en focus te houden. 

Meditatie wordt door steeds meer mensen gedaan, en heeft positieve effecten op ons lichamelijk en mentaal welzijn. Maar hoe doe je dat nu, mediteren? Het lijkt simpel. En dat is het eigenlijk ook. Er komt alleen best wel wat oefening én aandacht bij kijken. Voordat je begint is het handig om de praktische basis onder de knie te hebben, en dat is het precies waar het in deze workshop om draait. 

Wat zijn de belangrijkste elementen om te starten met meditatie en mindfulness? Wat heb je daar voor nodig? Hoe start je (jouw eigen dagelijkse) beoefening? En, wat levert het eigenlijk op? Immers, persoonlijke doelen verschillen en iedereen is anders. In deze workshop gaan we met die vragen aan de slag, en kijken we vooral naar de praktische toepassing van de verschillende basiselementen die je kunnen ondersteunen in het oefenen met meditatie en mindful leven. 

Centraal in de workshop staat de rol van de ademhaling, aandacht en jouw fysieke lichaam binnen meditatie en concentratie? Hoe gebruik je de ademhaling en het richten van je aandacht, beiden in relatie tot lichaamsbewustzijn? En hoe gebruik je deze elementen om ‘in het moment’ te zijn? Hoe zorgt het voor meer rust, overzicht en focus? En, hoe kun je het gebruiken voor mindset, doelen stellen, en een waardevolle invulling geven aan je dagelijkse werk én leven. We gaan in op fysiologie en bespreken wetenschappelijke onderbouwde theorie. Verder komt er een stukje geschiedenis en oosterse filosofie aan bod, maar gaan we vooral praktisch aan de slag door te ervaren én te oefenen. Veel ruimte voor eigen inbreng! 

Welke elementen gaan we bespreken? 

  • Ademhaling 
  • Lichaamsbewustzijn 
  • Aandacht en concentratie 
  • Meditatietechniek  
  • Focus en mindset 

Doel van de workshop. 

Een idee krijgen van de achterliggende theorie en filosofie, de rol van de ademhaling kennen en toepassen, het evenwicht tussen inspanning / ontspanning beïnvloeden, het ontwikkelen van mentale kracht en flexibiliteit, leren van het richten van je aandacht en ontwikkelen van focus, vergroten van je lichaamsbewustzijn, leren, ervaren en oefenen van meditatietechniek. Dit alles toegepast op jouw dagelijkse leven en werk, en op het opbouwen van je eigen routine. 

Na de workshop. 

– Is het makkelijker om je rust te bewaren en overzicht te houden  

– Heb je handvaten om je eigen (dagelijkse) routine op de bouwen 

– Lukt het om beter te slapen, makkelijker te ontspannen en beter om te gaan met stress 

– Kun je werken met het richten van je aandacht, ontwikkelen mentale focus en concentratie 

– Weet je hoe je je ‘sterk en gelukkig’ kunt voelen, ongeacht of het leven ‘leuk’ of ‘niet leuk’ is 

– Heb je meer inzicht in je eigen denken en gedachten, ervaren van emoties, en je handelen 

Wat kun je verwachten? 

Een interactieve workshop met praktische handvaten om toe te passen in je dagelijkse leven. Joep z’n stijl van lesgeven is los, informeel en met veel humor. Hij weet complexe zaken glashelder uiteen te zetten. De cursus is geschikt voor alle niveaus en ervaring is niet nodig. 

De workshop heeft een grove uitlijning en een vooraf opgesteld programma, maar in de praktijk kan de vorm en inhoud altijd een beetje verschillen afhankelijk van de wensen en de energie van een groep. Aarzel dus niet om ook met eigen inbreng te komen of vragen te stellen. 

Wie is Joep? 

Joep aan den Boom is communicatie- en organisatieadviseur en studeerde communicatie, psychologie en filosofie. Naast zijn werk als communicatiedeskundige is hij fitnesstrainer en yogadocent, en vorig jaar ontving hij zijn officiële certificering als internationaal Wim Hof Methode instructeur.  

Praktische informatie:

Praktische info:
💜 Zondag…..datum volgt nog
💜 Tijd: 10:00 – 12:30
💜 Bijdrage: 35 euro
💜 Docent: Joep
💜 Aanmelden: nuenen@shivavalley.nl