Didi van Bree

Vaak zijn we met z’n allen op zoek naar externe prikkels om ons innerlijke geluk op te vullen. Tijdens de yoga keren we de aandacht naar binnen en kunnen wij het gelukzalige gevoel binnen in onszelf vinden. Dit vind ik geweldig om samen met mijn studenten te mogen beleven.

Tijdens een rondreis door Zuidoost-Azie kwam ik in aanraking met yoga. Ik leerde verschillende stromingen kennen en was meteen geïntrigeerd door wat ik ervaarde tijdens de asana (houdingen) en pranayama oefeningen.

Ik begon met een aantal yogalessen per week te volgen bij mijn favoriete Jivamukti leraar Francis van Graafeijland. De liefde voor yoga werd steeds groter en ik voelde steeds sterker dat dit het pad is wat ik moet bewandelen. Met name de filosofie, en de oude yoga geschriften ( de Sutra’s van Patanjali) inspireren mij en helpen mij om bewust te leven en te Zien. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Ashtanga yoga, de traditionele yoga uit Mysore, India. Ik ben daarbij gezegend met mijn lieve leraar Nick Evans (KPJAYI authorized level 2).

Door een dagelijkse mysore practice kom ik dichter bij mijzelf. Ook word ik bewuster van mijn lichaam, geest en ademhaling. Yoga geeft de gelegenheid om blokkades in je lichaam op te heffen en je lichaam en geest te openen. Hierdoor kun je beter dingen loslaten, leren accepteren en het ultieme gevoel van vrijheid voelen!

Ik ben dankbaar dat ik mijn ervaringen als yogadocent met anderen mag delen en kijk er naar uit om je te ontmoeten. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe lenig je bent, yoga is van en voor iedereen!