Ashtanga introductie cursus

ASHTANGA 8-WEEKSE INTRODUCTIE CURSUSSTART 22-08-2020

Nieuw! De traditionele vorm van yoga, uit Mysore India; Ashtanga yoga! 

Deze cursus geeft je de gelegenheid om dieper in de yoga te duiken, jouw persoonlijke practice op te starten of juist in jou practice te verdiepen. 

Wat is Ashtanga yoga? 

Ashtanga yoga is dynamische, meditatieve practice, een methode voor het reinigen van je lichaam en geest. Ashtanga yoga betekent letterlijk ‘het acht ledematen yoga’. Deze yogavorm is zeker ook geschikt voor beginners. 

De krachtige ujjayi ademhaling is de leidraad, waarbij beweging en ademhaling samen smelten, de energie draagt het lichaam. Met behulp van de houdingen (asana’s) en de ademhaling leert men hoe geest en lichaam met elkaar in verbinding staan. Door de krachtige adem en het uitvoeren van de houdingen wordt het bloed verwarmd, waardoor gifstoffen via transpiratie het lichaam verlaten. 

De grondlegger van de Ashtanga yoga is  Sri K. Pattabhi Jois. Hij ontdekte dat de adem de sleutel is tot het energetische lichaam, en gebruikte deze in combinatie met de houdingen en het activeren van bandha’s, de zogenaamde energiesloten in het lichaam. 
Het doel wat hij hiermee bereikte was dat Ashtanga zich niet beperkt tot een fysieke practice, maar tevens het energetische lichaam stimuleert en gezond maakt. Het stimuleren en reinigen van het energetische lichaam vergroot het geestelijk welzijn. Het creëert een diepe staat van concentratie en helderheid en helpt lichaam en geest in harmonie te brengen. Ashtanga yoga is een traditionele yoga vorm en levensstijl. 

Wat gaan wij behandelen in de cursus? 

  • Wat is Ashtanga yoga (oorsprong, geschiedenis, grondlegger, Ashtanga-systeem) 
  • Uitgebreide uitleg over de sleutelementen van Ashtanga (banddha’s- energiesloten, dristhi – staarpunten, ujjayi ademhaling) 
  • De eerste houdingen van de Primary Serie en de laatste houdingen van de Finishing.  
  • Filosofie vanuit de Sutra’s van Patanjali (oude yoga geschriften) 
  • Tips en begeleiding om Ashtanga  yoga te integreren in je dagelijkse leven  

En meer: 

  • Gedurende maanden van de cursus mogen alle cursisten onbeperkt deelnemen aan alle Mysore style lessen van Shiva Valley. 

Aanmelden of meer informatie? 

Stuur een mailtje naar nuenen@shivavalley.nl 

Wat zijn de data’s en kosten? 

8 zaterdagen: 22 augustus 2020 t/m 10 oktober

Tijdstip: 10:30 uur tot 12:00 uur 

Kosten: 100,-€  (inclusief hand-out met de theoretische achtergrond van Ashtanga)